همایش کارآفرینی دیجیتال با سخنرانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و معرفی کارآفرینان برتر روز سه شنبه بیست و ششم تیرماه به کار خود پایان داد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در اختتامیه این همایش با تاکید بر به کارگیری دیجیتال و فناوری دیجیتالی در همه حوزهها گفت: ما در دولت سازندگی متوجه شدیم که فناوری دیجیتال در دنیا حرف اول را میزند و تقریبا کار را از صفر شروع کردیم و در همان ابتدا با انتقادها و مخالفتهایی مواجه شدیم.
هاشمی رفسنجانی در اولین همایش کارآفرینی دیجیتالی ادامه داد: وقتی تلفن دیجیتالی و تلفن همراه از سوی مخابرات مطرح شد برخی آن را لوکسبازی و بلندپروازانهنگری دانستند و گفتند که جامعه ما در حد استفاده از تکنولوژی دیجیتالی نیست و چنین کاری اتلاف سرمایه است. من هم با حوصله از این امر دفاع کردم.
ولی امروز دیگر کسی منکر این چیزها نیست .وی افزود: تاریخ ما نشان میدهد که جامعه ما همواره در برابر چیزهای نو واکنش منفی نشان میدهد و با چالش مواجه میشود. البته اشکال در آموزههای سنتی خشک و بیروح و غیراسلامی است که گاهی هم اینها را به نام اسلام مورد دفاع قرار میدهند و با پافشاری بر سنت به عنوان ارزش جلوی پیشرفت و نوآوری را میخواهند بگیرند و این خطری است که رهبران فکری جامعه باید برای آن فکری بیندیشند.
هاشمی رفسنجانی با تاکید بر ابتکارات در حوزههای مختلف و تاکید اسلام بر آن، گفت: ابتکار از خواستههای خداوند است و اگر ما میخواهیم به خدا نزدیک شویم باید دارای ابتکار باشیم. اسلام بر پیشتازی مسلمانان در نوآوری تاکید دارد و اگر پیامبر(ص) متوجه میشد یک فن جدید در گوشهای از جهان به وجود آمده است، مسلمانان را مامور میکرد که آن را به دست بیاورند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به معضل بیکاری در کشورمان، گفت: یکی از دردهای جامعه ما بیکاری است و احتیاج به اشتغال عاملی است که ما را بر آن میدارد که وارد میدانهایی نظیر دیجیتال شویم.
وی درباره کارآفرینی، شناخت فرصتها و بر اساس آن اشتغال آفرینی اظهار کرد: دانشگاه آزاد و فکر تاسیس آن یکی از مصداقهای موفقیت در کارآفرینی در کشور است. زمانی که دانشگاه آزاد قرار بود تاسیس شود، انقلاب فرهنگی اتفاق افتاده بود و دانشگاهها تعطیل بود. ما متوجه این نیاز شدیم که تحصیلات عالی به عنوان یک نیاز مبرم در جامعه مطرح است و مردم خواهان تحصیلات عالیه برای فرزندانشان هستند در حالی که امکانات دولت کفاف جامعه را نمیداد و افرادی بودند که حاضر بودند برای تحصیل فرزندشان پول بپردازند.
دانشگاه آزاد با هدف ایجاد امکان جدید برای تحصیلات عالیه تشکیل شد و با وجود مشکلاتی که داشت موفقیتهای بزرگی در این زمینه کسب کرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اشتغالآفرینی دیجیتالی را دارای ظرفیتی دانست که حتی روستاییان نیز میتوانند با استفاده از آن زندگی بهتری داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فناوری دیجیتال در سند چشمانداز، گفت: چند نکته خیلی مهم در سند چشمانداز وجود دارد که اولین آنها داناییمحوری است و این که امروزه بدون داشتن تکنولوژیهای جدید نمیتوان به اهداف چشمانداز رسید. ما هماکنون دو سال است که از سالهای برنامهی چشمانداز طی کردهایم. در این دو سال نه تنها پیشرفتی نداشتهایم بلکه عقب هم رفتهایم. شاید اگر در این دو سال تولید خود را به ٥/٨ درصد میرساندیم امروز نیاز نبود که حداقل ١٠ تا ١٢ درصد رشد تولید داشته باشیم. فناوری دیجیتالی از ابزارهای مدنظر در سند چشمانداز بوده است و اگر به این فناوری توجه نکنیم به اهداف چشمانداز نخواهیم رسید.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به کمبود بهرهوری در کشور، گفت: با فناوری دیجیتال میتوان به بهرهوریهای مورد نظر رسید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به استعدادهای فراوان کشورمان، گفت: باید با پشتیبانی از این استعدادها بتوانیم در عرصه دیجیتال پیشرفت کنیم. رسیدن به اهداف سند چشمانداز یک آرزو نیست و میتوان آنها را محقق کرد.
همچنین دکتر علی آقامحمدی رییس شورای سیاست گذاری همایش کارآفرینی دیجیتالی گفت: شکاف دیجیتالی را در کشور جدی نگرفته ایم که در صورت وقوع قابل پر کردن هم نخواهد بود. وی در سخنرانی خود پیرامون کارآفرینی دیجیتالی در آخرین روز از اولین همایش کارآفرینی دیجیتالی گفت: حرکت دیجیتالی در کشور با نگرش اقتصادی دیده نمی شود. باید در ارتباط با توسعه و پیشرفت کشور به سمت دیجیتالی شدن جدی عمل کنیم و زندگی مدرن در کشور را احیا کنیم.
وی با اشاره به گزارش بانک جهانی توسعه افزود: بر اساس این گزارش، توسعه یعنی مدیریت ثروت که در این گزارش سه مولفه ثروت ناشی از منابع طبیعی، تولید و ثروت عنوان غیر مجسم برای آن ذکر شده است.
آقامحمدی با اشاره به وارونه بودن عملکرد ایران در مقایسه با عملکرد دنیا گفت: فرم ثروت در ایران در مولفه ثروت های غیر مجسم 27 درصد است که 51 درصد پایین تر از میزان جهانی است.
وی با اشاره به قرار گرفتن در عصر اطلاعات تاکید کرد که نباید با سرعت گذشته در انتقال اطلاعات و پیش روی در صنعت و تکنولوژی حرکت کرد
"علی آقامحمدی" مجری اصل ۴۴قانون اساسی و رییس همایش نیز با اشاره به اهمیت پیگیری موارد مربوط به ساز و کار های دیجیتال ابرازداشت: شکاف دیجیتالی در کشور جدی گرفته نشده است و اگر این شکاف افزایش یابد دیگر قابل جبران نخواهد بود. به گفته وی، پدیده دیجیتالی شدن مانند هر مورد دیگری دارای معایبی است اما نمیتوان آن را به دلیل داشتن برخی معایب کنار گذاشت زیرا مزایای آن بر معایبش برتری دارد. به عقیده وی کشور ما دوران صنعت را به درستیطی نکرده و اگر همین بلا بر سر جامعه اطلاعاتی نیز پیش آید، مشکل بزرگی خواهیم داشت. آقامحمدی فناوری اطلاعات را کمک بزرگی برای ساماندهی اقتصادی کشور دانست.
در ادامه این برنامه دبیر علمی همایش کارآفرینی دیجیتالی افزود: رشد سریع اقتصادی بدون بکارگیری فناوری اطلاعات امکانپذیر نیست. کارآفرینی دیجیتالی به معنی استفاده از فناوری اطلاعات در کارآفرینی است که سبب افزایش ایجاد اشتغال میشود.
"محمد علی جلالی" با بیان اینکه توسعه مبنای دانایی محوری است، ادامه داد: در حال حاضر دانایی محوری با استفاده از فناوری اطلاعات میتواند محقق شود. وی که استاد دانشگاه علم و صنعت ایران است، در پایان تصریح کرد: چرا اصرار به انجام امور به شیوه سنتی داریم در حالی که میتوان آنها را به شیوه الکترونیکی با هزینه کمتر انجام داد.
"عبداله شهریوری" دبیر اجرایی همایش نیز با اشاره به برپایی نمایشگاه از روز ۲۳تیر گفت: این نمایشگاه ۳۰غرفه داردکه بیش از ۵۰مقاله علمی به دبیرخانه دایمی همایش ارسال شده است که از این بین سه مقاله برتر انتخاب شد. به گفته وی، کارآفرینان برتر در ۴زمینه انتخاب شدند که شامل حوزه "صنعت"، "بازرگانی"، "فناوری اطلاعات" و "بانوان کارآفرین" است.